337. Vinland

Al voltant de l’any 1000, Lief Ericsson, fill del conegut viking Èric el Roig, desembarcà a Vinland, a les costes de l’actual Canadà.

En aquell precís instant, els vikings es convertiren en la primera civilització europea en arribar al continent americà, gairebé 500 anys abans que Cristòfor Colom fes el seu primer viatge.

Des de feia dos segles, la cultura vikinga vivia una grandíssima expansió: Anglaterra, Irlanda, Islàndia, nord de França, Sicília… inclús les estepes russes van ser zones d’influència nòrdica. La seva embranzida va ser tan poderosa que, fins i tot, van arribar al nou continent.

Vinland

La seva estada a Vinland queda demostrada creuant les evidències arqueològiques i les fonts literàries que ens parlen dels llargs viatges d’exploració i les incomptables aventures de colonització: les sagues islandeses.

Qui van ser Èric el Roig i el seu fill Lief? Quines evidències documentals tenim de la seva arribada a Amèrica? Van tenir contactes amb els indígenes? Quines proves arqueològiques tenim de la seva estada? Quines han estat les últimes investigacions al respecte?

Avui, a les Portes de Troia, ens embarcarem en una expedició de fa 1000 anys que va anar més enllà de l’oest conegut.

Leave a Comment