336. Cavallers medievals, entre la realitat i la ficció

L’edat mitjana és moltes coses. Un passat remot, una vella coneguda, i un espai de tòpics d’on fem arrencar els fonaments de la nostra identitat. I d’entre aquesta munió d’elements que conformen la nostra visió de l’edat mitjana hi ha un element que acostuma a definir la totalitat de l’època: la cavalleria.

ulrich_von_lichtenstein

Pensar en l’edat mitjana és pensar la cavalleria europea. I fer-ho ens situa en un espai frontissa, a mig camí entre la realitat i la ficció. Entre les vides reals dels cavallers que van viure a l’edat mitjana i les evocacions literàries que tenen un pes fonamental dins la literatura profana de l’època.

Aquesta setmana repassarem la vida de diferents personatges relacionats amb la cavalleria la vida dels quals va evocar recreacions literàries.

Leave a Comment