71. La Batalla de Qadesh

Malauradament, Síria és sempre un punt de rabiosa actualitat. Una zona calenta del planeta on sembla que la Història s’accelera i mostra la seva cara menys afable. I no és pas un fenomen nou: ja des del mateix naixement de la civilització, el llevant mediterrani ha estat un zona d’interessos confrontats, a cavall entre diferents poders que la utilitzaren com a camp de batalla de les seves pròpies disputes.

qadesh2_zps60d19780

Aquesta setmana ens endinsarem a la batalla de Qadesh, un de tants moments en el que el pes de la història va fer cruixir la regió. Els contendents? L’Imperi hitita i Egipte, les dues grans potències del moment, que veien xocar els seus interessos comercials i territorials i volien convertir-se en la potència hegemònica de la zona.

A més, la batalla de Qadesh, a banda de ser una de les principals batalles de l’Antiguitat, va ser el detonant, anys després dels fets, del primer tractat de pau de la Història.

Benvinguts una setmana més al programa. Benvinguts a la batalla de Qadesh

Leave a Comment