327. Illes vivents

Estem acostumats a reconèixer els grans monstres mitològics. Qui més qui menys sap com és un drac, quina pinta fa un minotaure o quins són els perills de topar-se al mar amb un kraken o una sirena, però n’hi ha elements del bestiari mitològic que potser són més desconeguts. Aquesta setmana ens interessarem, precisament, per un fenomen que ha recorregut la tradició occidental: el de les illes vivents.

Illes vivents

Sorgides dins la tradició clàssica, parlen de monstres marins que, per la seva grandària gegantina, acostumaven a ser confosos amb illots i suposaven un greu perill per la seguretat dels navegants.

La pervivència de les històries sobre aquestes illes vivents perduraran amb el pas dels segles i s’aniran movent cap a escenaris cada vegada més inversemblants, en un exemple de transmissió de cultural.

Leave a Comment