194. Els ordes militars europeus

Un dels clixés més estesos sobre l’Edat Mitjana és el que involucra als templers. Un orde de monjos guerrers que ha estat el centre d’nterpretacions de tota mena, desde el conservadorisme catòlic fins a la mística new age, passant per l’ocultisme o les teories de la conspiració.

Templar-Jerusalem-map-cropped

Els templers, però, formen part d’un fenomen ben estés a l’Europa del segle XII: el del sorgiment dels ordes militars europeus que, en el context del nou tipus de guerra que encetaven les Croades, van convertir-se en un èxit rotund durant segles. Juntament amb la del Temple, altres ordes com la de l’Hospital o la dels cavallers teutònics, van reeixir en el complicat panorama polític, bèl·lic i espiritual del segle XII.

1 Comment

  1. Pingback: Una xerrada amb l'Alberto Reche, doctor en història medieval | Llegendàrium

Leave a Comment