353. La SOE (Direcció d’Operacions Especials)

Quan pensem en la Segona Guerra Mundial, ens venen al cap imatges de batalles, de trinxeres, de bombardejos, de carros armats… Per molt que la èpica i el cinema ens impulsin a minimitzar el fet bèl·lic amb aquesta perspectiva, sabem que la guerra no es lliurava només al front, sinó que altres escenaris i col·lectius eren igualment decisius: la indústria de rereguarda, els cossos de voluntaris civils, els serveis mèdics, els serveis secrets…

Aquesta setmana, fixarem la nostra mirada en un d’aquests col·lectius que lluitava la “guerra irregular”: la S.O.E., la Direcció d’Operacions Especials del Regne Unit que va operar entre els anys 1940 i 1946.

SOE Direcció d'Operacions Especials - Winston Churchill

En quin context va néixer la S.O.E.? Què pretenia Churchill amb la creació d’aquesta organització? Com era el procés de reclutament dels agents? Com era la seva formació i entrenament? Com anaven equipats a les missions?

Leave a Comment