344. L’expedició de Coronado

Quan pensem en els castellans que arriben a Amèrica a principis del segle XVI ens venen al cap immediatament personatges com Francisco Pizarro o Hernán Cortés. Conqueridors que, en una miraculosa combinació de gesta militar, superioritat tecnològica,  sort i oportunitat conqueriren de manera fulminant vastos territoris al centre i al sud del continent americà.

Medalló Francisco Vázquez de Coronado - Salamanca

Aquest tipus humà, però, no esgota la munió de personatges i situacions que es van donar durant els primers anys dels europeus a Amèrica. Francisco Vázquez de Coronado és un bon exemple d’això: seu serà el primer intent seriós d’endinsar-se al nord del continent, més enllà de Mèxic.

Aquesta setmana viatjarem amb ell en aquest territori per explorar.

Leave a Comment