332. El sindicat de metges de Catalunya

2020 va ser un any pel record. No cal enumerar la munió de desastres, altibaixos, fenòmens naturals, emergències sanitàries i epidèmies mundials que es van anar succeint en el que és ja conegut com un veritable annus horribilis.

Però el 2020 va portar també efemèrides de tipus ben diferent, com la que ens ocupa aquesta setmana. Va ser l’any en que es van celebrar els cent anys d’història d’una de les institucions pioneres del teixit sindical català: el Sindicat de Metges de Catalunya.

Portada del llibre El Sindicat de Metges de Catalunya, un exemple de perseverança en la defensa de la medicina i el país

Fundat l’any 1920, el Sindicat de Metges de Catalunya té l’honor de ser el sindicat mèdic més antic d’Europa. La seva història discorrerà en paral·lel a la història recent de Catalunya i serà afectat pels principals esdeveniments històrics del segle XX català i espanyol.

Leave a Comment