316. Els Bardi: família, negoci i crim

L’ambient de la Florència de la baixa edat mitjana no se’ns escapa: grans comerciants, palaus urbans, famílies enfrontades pel poder, el ressonar constant de monedes al Ponte Vecchio…

D’aquesta ciutat tan dinàmica, sobresurten noms com el de Leonardo da Vinci, Maquiavel, Lorenzo el Magnífic… Però si tirem una mica enrere en el temps i ens situem als inicis del segle XIV, el nom d’una família s’aixeca per sobre de les altres: els Bardi.

bardi

Ells van ser l’encarnació d’un nou model de negoci: comerciants, banquers, prestadors, manufacturers… Una de les famílies amb més poder econòmic i financer de l’Europa del moment.

Com vivien els comerciants abans d’assentar-se en grans companyies? Quins eren els jocs polítics entre les diferents famílies florentines? Fins a quin punt podia arribar la supèrbia dels Bardi? Quins crims estaven disposats a cometre per solucionar les seves crisis financeres?

Aquesta setmana, A les Portes de Troia, respondrem aquestes qüestions resseguint les extravagants històries de quatre membres d’aquesta família.

Leave a Comment