QUI SOM?

El programa

 

A les Portes de Troia va néixer a la tardor de 2013 amb una intenció ben senzilla; ser un espai radiofònic setmanal on parlar d’allò que ens apassionava i ens continua apassionant, la Història en majúscules. Un raconet setmanal on poder xerrar, explicar i debatre sense cap altre pretensió que aprendre nosaltres mateixos i donar a conèixer aquells moments de la Història que creiem interessants. En aquests anys la cosa ha anat creixent més enllà del que podríem haver sospitat en un primer moment (senyal que ser historiador no és sinònim de ser futuròleg) i ara tenim presència a les xarxes socials i en una vintena llarga d’emissores arreu de Catalunya. Continuem, però, amb la mateixa il·lusió que el primer dia i amb les mateixes ganes de sorprendre’ns cada setmana i aprendre coses noves. Amb ganes de viatge, d’anar allà on ens porti la nostra curiositat i la vostra companyia.

L’equip

 

Sergio Rodríguez Salces

Sóc llicenciat en Història per la UAB (especialitzat en història contemporània) i treballo de professor de Secundària a un institut.

La ràdio és una experiència apassionant que des de ben petit he viscut molt de prop. El 2005 vaig decidir viure-la en primera persona i començar a col·laborar amb la ràdio de Cerdanyola del Vallès moderant tertúlies, participant en programes d’entreteniment i principalment amb el programa i podcast de videojocs Arcadia Gamers.

Presentar el Troia és una experiència molt enriquidora. És un privilegi poder treballar braç a braç amb un gran historiador com l’Alberto Reche i els convidats que van passant durant tota la temporada.

El meu interès principal és tractar d’ajudar a comunicar de la millor manera tots els temes que tractem setmana rere setmana.

 

Alberto Reche Ontillera

No entenc larecerca sense la divulgació. El món acadèmic, a voltes, és una freda torre d’ivori des de la qual la ciutadania i les seves necessitats, gustos i apetències culturals queden molt i molt lluny. Per això, quan va sorgir la possibilitat de començar un programa de ràdio sobre Història, no m’ho vaig pensar ni mig segon. I aquí estem, compaginant la ràdio amb la recerca a la universitat i la feina docent a Secundària.

També sóc doctor en Història Medieval per la UAB, faig les meves cosetes en el món de la gestió editorial i col·laboro de tant en tant amb la revista Historia. National Geographic (amb National Geographic vaig treure també un llibre sobre l’Europa dels segles XIV i XV), sóc membre de l’Institut d’Estudis Medievals de la UAB i secretari de redacció i membre del comitè editorial de la revista Medievalia.

Simplement espero que tot això que us expliquem us agradi i us ajudi a conèixer una mica més el nostre passat!