309. Els dracs

Hi ha una constant en bona part de les ficcions fantàstiques de caire medievalitzant: la presència de monstres i d’animals fantàstics. Ja sigui que estem a la terra mitja, al món de dracs i masmorres, a una classe de màgia a Hogwarts, seguint la vida d’un caçador de monstres com Geralt de Rivia o immersos a les lluites de poder de Ponent, sembla que el factor sobrenatural acompanya qualsevol revival neomedieval.

Dracs

I d’entre totes aquestes criatures fantàstiques, la que més ens fascina i trobem arreu, allà on mirem, és la del drac. Serp gegantina, alada, que escup foc pels queixals i té unes urpes d’acer, la seva figura sobrevola – mai millor dit – la literatura i les arts durant segles.

Què en sabem, però, dels orígens dels dracs i de totes les transformacions que han anat patint al llarg dels anys?

Leave a Comment