290. La segona guerra de l’opi (1857-1860)

Les guerres de l’opi van ser tot un seguit de confrontacions bèl·liques entre Gran Bretanya i la Xina de mitjans del segle XIX. L’origen de tot plegat va ser el contraban d’opi que feien els britànics desafiant les lleis que una dinastia Qing en decadència mantenia en matèria comercial. L’enfrontament entre aquestes dues potències també evidenciaria el xoc cultural, de diferents maneres de fer i entendre la guerra i la gestió de l’ego de dos grans territoris històrics: dos mons en col·lisió.

1858,_Canton_Commissioner_Yeh_Men

Avui coneixerem en profunditat la Segona Guerra de l’Opi. Qui van ser els seus protagonistes? On es van lliurar les principals batalles? Quines conseqüències va tenir per als protagonistes del conflicte i el món sencer?

Leave a Comment