270. El Sínode del Cadàver

La història del Papat està plena de llums i ombres. Si qualsevol institució les té, costa no imaginar que una de mil·lenària, com la del bisbes de Roma i pontífexs de la Cristiandat catòlica, té dins del seu repertori històric moments de tots tipus.

Si haguéssim de fer una llista dels seus moments més turbulents, el període que va d’entre finals del segle IX i mitjans del segle X estaria, sí o sí, en un lloc ben destacat.

El sínode del cadàver - formós I - papa zombie

Van ser un anys de lluites pel poder, assassinats, faccions polítiques i pugnes pel control de la dignitat imperial i de l’herència dels regnes carolingis que van afectar poderosament al curs dels esdeveniments.

D’entre tots els episodis d’aquells anys, n’hi ha un que destaca per la seva posada en escena: El Sínode del Cadàver: el judici que es va dur a terme contra el papa Formós I

 

Leave a Comment