260. Avivar l’enginy: invents republicans durant la Guerra d’Espanya

La Guerra d’Espanya no va ser una contesa en igualtat de condicions per molts motius. Un d’ells va ser la diferent ajuda internacional que van rebre cadascun dels dos bàndols durant el conflicte. Així, mentre que el legítim govern de la Segona República veia com l’any 1936 es creava el comité de no intervenció, que impedia a les democràcies europees intervenir en el seu suport, els militars sublevats rebien sense cap mena d’impediment l’ajuda de l’Alemanya de Hitler, la Itàlia de Mussolini o el Portugal de Salazar. Davant d’aquesta flagrant alteració dels pactes internacional, només la Unió Soviètica va enviar ajuda a la Segona República, a partir de l’octubre de 1936.

Cohet republicà

La manca de recursos de la República va obligar a avivar l’enginy dels combatents i dels enginyers de l’exèrcit republicà i de la industria de guerra de la rereguarda. Al programa d’avui repassarem alguns d’aquests casos.

Leave a Comment