259. L’Orfeó Català

A finals del segle XIX, al desaparegut Cafè Pelayo de Barcelona, un dels bressols de la Renaixença, uns joves Lluís Millet i Amadeu Vives van proposar la creació del que acabaria sent l’Orfeó Català. La idea va trobar moltes simpaties entre els assistents, i és que el sentiment de catalanitat i la necessitat de generar una estètica al voltant de la creació d’un estil propi musical nacional va rebre el suport  d’Antoni de Paula Capmany, un dels mecenes clau per entendre la Renaixença.

Logo Orfeó Català

Poc a poc, l’entitat va anar guanyant pes i erigint-se com un dels pilars de la reconstrucció de la identitat nacional catalana.

Avui coneixerem com sorgeix l’Orfeó Català, com seran els seus primers passos i la seva evolució, molt lligada al despertar de la cultura catalana i dels fets polítics més rellevants que van succeir a Catalunya a finals del s.XIX i principis del XX.

Leave a Comment