214. Les primeres mesures del govern bolxevic

Durant les primeres setmanes i mesos després de la revolució dels bolxevics, el món sencer mirava a Rússia. L’esperança que aquest nou món que naixia com a forma de govern d’un país podia portar la llibertat a les classes treballadores omplia els cors de milions de famílies oprimides pel capitalisme. D’altra banda, però, mai el sistema havia rebut una amenaça tan gran i tan real, i els poders de les democràcies liberals es trobaven inquietes per les repercussions que podien tenir els fets a Rússia amb les classes treballadores del seus països.

2015082614172298397

A Rússia però, el repte era molt gran. Un cop pres el poder s’havia de governar, i s’havia de fer amb un país encara dins la Gran Guerra, en una situació econòmica molt greu i amb la inestabilitat sorgida encara de les conseqüències d’haver de substituir el sistema dels tzars per un de nou.

Al capdavant de tot, Vladimir Ilich Lenin, amb un sentit molt clar de la orientació que havia de prendre la revolució dels sòviets. Però, com afrontarà el comunisme el repte de ser portat a la realitat? Quines van ser les primeres mesures que va prendre el bolchevisme en entrar a governar?… I els primers grans problemes?

 

Leave a Comment