196. Els templers a Catalunya

Catalunya va ser terra de templers. Entre els segles XII i XIV van arribar a haver-hi fins a una vintena de comandes templeras arreu del país, especialment presents a la Catalunya Nova, territori del que van ser un dels agents principals de la seva conquesta.

43003387_483426322137661_6344636040245936128_n

Els templers van ser, a més a més, alguns del principals consellers en les polítiques dels comtes de Barcelona i dels reis d’Aragó envers la frontera, i van saber guanyar un poder territorial gens menyspreable.

Com van arribar els templers a Catalunya? Com era la vida d’una comanda templera? Com van afrontar els templers catalans la dissolució de l’orde?

Aquesta setmana ens acompanya en Ramon Sarobe, que acaba de treure el llibre Rere les passes dels Templers: La veritable història de l’Orde del Temple en terres catalanes amb l’editorial Rosa dels Vents.

Leave a Comment