193. El pacte Molotov-Ribbentrop (1939)

El pacte de no agressió germano-soviètic es va signat en algun moment de la nit entre el 23 i el 24 d’agost de 1939. Aquest pacte, més popularment conegut com a pacte Molotov-Ribbentrop o Ribbentrop-Molotov, certificava la no agressió entre la Alemania del III Reich de Hitler i la Unió Soviètica presidida en aquell moment per Stalin.

Mucha_8_Wrzesien_1939_Warszawa

Però la firma d’aquest pacte, amb tot el rerefons que acumulaven tots dos països, va portar cua tant per la dificultat que arribés a bon port, com per les conseqüències que tenia. A més, el pacte contenia un protocol adicional secret que repartia Europa del Nord i de l’Est en esferes d’influència per tots dos països, fet que va assegurar per Alemanya que l’inici de la Segona Guerra Mundial no es jugaria amb dos fronts oberts.

Com van ser les negociacions del pacte? Quins propòsits perseguia cada país?

Leave a Comment