183. Els orígens de la llengua catalana

El català és parlat actualment per més d’onze milions de persones a tot el món. Malgrat les dificultats que imposa la globalització, l’ús del català està normalitzat a gairebé tots els àmbits de l’esfera pública. Però per arribar a que tantes i tantes persones emprin el català com a llengua per comunicar-se, la història de la llengua catalana va haver de passar per molts altibaixos.

fragment-de-les-homilies-dorganya

Avui, A les portes de Troia, coneixerem els orígens de la nostra llengua. Des de la decadència del llatí i el sorgiment de les llengües romàniques, passant per l’aparició dels primers textos en català en diversos àmbits de la realitat quotidiana, la seva evolució lligada a la realitat política de la Corona d’Aragó i l’entrada en joc del castellà.

Leave a Comment