151. Hitler abans del Führer

El segle XX va ple de grans figures històriques que van destacar en sentits diametralment oposats. Adolf Hitler és, segurament, el millor exemple de figura no exempta de indiferència.

La ideologia que va portar a la pràctica política i el va permetre governar Alemanya durant 12 anys, el feixisme en la seva versió alemanya, encara és ben viva per molta gent tot i ser responsable, entre molts crims, d’un dels més execrables de la història com és l’holocaust.

És probable que sigui el personatge de la història de la Humanitat del qual se’n hagin escrit més pàgines, i a conseqüència d’això sabem moltes coses de la seva vida, de la seva rellevància política a l’Alemanya dels anys 30, de com envia al món al desastre de la Segona Guerra Mundial i a caure tan baix com a Auschwitz… però no coneixem tant com va ser la vida de Hitler abans de ser el totpoderós i carismàtic führer dels alemanys.

El jovencito Hitler

Avui, A les portes de Troia, volem conèixer de molt a prop com era la família del petit Adolf, en quines condicions va créixer el nen austríac, com començava a prendre consciència política del seu voltant un adolescent amb aspiracions artístiques a Viena i Munich i la seva etapa lluitant a la Primera Guerra Mundial com a correu lluitant amb l’Imperi Alemany fins que s’afilia al partit nazi. Avui coneixerem a Hitler abans de ser Hitler.

 

Leave a Comment