140. Els camps d’entrenament dels pilots republicans a la URSS

La Guerra Civil Espanyola va ser el primer conflicte en el que l’aviació va tenir un paper cabdal i l’aeronàutica es va convertir en la punta de llança dels avenços bèlics. Les batalles entre formacions de caces, els bombardeigs aèris sobre interessos militars o població civil i les bateries antiaèries formen part del panorama mental que conservem sobre la guerra civil, on les actuacions de la Legión Cóndor o dels avions italians són la primera prova de foc de l’aviació feixista a Europa.

img006

Els pilots de la República, molts d’ells procedents de la incipient aviació civil o joves sense formació, van haver de fer front, en inferioritat numérica i de recursos, a la supremacia aèria dels exèrcits de Franco. Van rebre, però, una ajuda inestimable i poc valorada avui dia: la que van suposar per la República els camps d’entrenament que la URSS va posar a disposició dels pilots (o futurs pilots) republicans per tal que anessin a aprendre a volar i a combatre a l’aire.

Al programa d’avui esbrinarem més sobre aquests pilots republicans i el seu pas per aquests camps d’entrenament soviètics.

Leave a Comment