133. Com s’organitzava un flota a la Catalunya medieval?

Una de les coses amb la que vinculem la Catalunya medieval és, ben sovint, amb l’expansió marítima. Barcelona, port de la Mediterrània, Catalunya, projectada sobre el Mediterrani Occidental. Els mercaders catalans obrint consolats arreu d’Europa i Àfrica i amb les bodegues de les seves naus plenes de productes.

Featured-Photo_11-10-15

Aquest món es sustentava, però, sobre els intents de la Corona de convertir-se en una de les potències hegemòniques del Mediterrani. Els reis d’Aragó, amb les seves flotes i els seus homes d’armes, intentaven crear les condicions adients per a que aquest món fos possible. Reunien estols de galeres, pagaven a companyies de ballesters, contractaven pilots experts i invertien els seus diners en la confecció de flotes que poguessin enfrontar-se amb els seus enemics.

Però, com s’organitzaven aquestes flotes? Com es projectaven, preparaven i executaven? Aquesta setmana intentarem entendre millor el seu funcionament.

2 Comments

  1. Pingback: Una xerrada amb l'Alberto Reche, doctor en història medieval | Llegendàrium

  2. Pingback: A les portes de Troia, la història a la ràdio | Llegendàrium

Leave a Comment