123. El camí de Sant Jaume

Peregrinació religiosa, turisme cultural, excursió amb amics, repte físic, art romànic… Avui en dia el camí de Sant Jaume és moltes coses diferents per a tots aquells que es decideixen a realitzar el viatge cap a Compostel·la. Ja des de l’Edat Mitjana la figura de l’apòstol Sant Jaume i el lloc on descansaven els seus restos mortals van despertar l’interès de mitja Europa. Des de França, Itàlia, Alemanya o Suïssa els peregrins creuaven valls i muntanyes, rius i camins per tal d’arribar a la tomba de l’Apòstol que havia evangel·litzat la Península Ibèrica.

vieira sant jaume

Però quan va començar això? Per què ho feien? Qui era l’apòstol Sant Jaume i quina vinculació tenia amb Galícia?  Com és que el camí medieval continúa fins avui?

A tot això intentarem donar resposta durant el programa d’avui.

Leave a Comment