96. La guerra de les Dues Roses (I)

Tots tenim en ment les monarquies medievals. Una línea vertical on la successió passa de pares a fills i on  la sort del regne se’ns presenta en tots els aspectes vinculada a la salut dels seus monarques. Però… què passa quan no és així? Quan la successió trontolla i apareixen diferents candidats al tron que lluiten i conspiren entre sí per a fer-se amb el poder? Aquest és un dels perills d’aquests estats dinàstics, on la figura del rei – sigui més simbòlica o més expeditiva – funcionava com a garantia del sistema.

Red_Rose_Badge_of_Lancaster.svg

Avui parlarem, precisament, d’un d’aquests moments en el que la lluita pel poder es concep, mai millor dit, com un joc de trons. La Guerra de les Dues Roses és el nom que es va donar a les lluites dinàstiques entre les cases de Lancaster i de York, que van enfrontar durant dècades als diferents bàndols de la noblesa anglesa, en lluita per fer-se amb el poder al país. Ens aturarem en les causes de la guerra i en els primers anys de lluita, fins a la pujada al poder d’Eduard IV

Conspiracions, batalles, envejes familiars i interessos entrecreuats es donen cita en aquesta lluita que ha servit d’inspiració per a un dels èxits televisius dels últims anys

Leave a Comment