94. La conquesta de l’Imperi Inca

Després del descobriment europeu del continent americà l’any 1492, va començar un procés de conquesta i colonització d’aquell territori per part de la monarquia hispànica. Primer van ser les illes del Carib i després l’interès es va centrar en la terra ferma. Les dues principals conquestes hispàniques van ser sens dubte la de l’imperi asteca, a Mèxic, i la de l’imperi inca, al Perú.

300px-Before_Machu_Picchu

Cap de les dues va ser un projecte dirigit per la Corona, més aviat va ser obra de llops solitaris que volien ser protagonistes d’una gesta gloriosa. Va ser d’aquesta manera com a principis de la dècada dels anys vint del segle XVI Hernan Cortés va conquerir Mèxic, i va ser d’una manera similar la conquesta de l’imperi inca per part de Pizarro i Almagro als anys trenta del mateix segle.

Avui volem conèixer de primera mà com es va produir la conquesta d’aquest últim imperi. Volem saber qui eren Pizarro i Almagro, quins motius els movien i de quina manera van conquerir en poc temps un imperi que feia segles que existia.

Leave a Comment