68. Marco Polo

 

Comencem la temporada amb un programa ben especial. No podia ser d’una altra manera, ja que iniciem el que serà el nostre tercer any a les ones i enfilem, si tot va bé, una carrera de fons que acabarà al programa 100!!

Aquest any el programa compta amb algunes novetats que ja anireu veient. Per ara us avancem una (a banda de la web en la que esteu ara mateix, és clar!): comptem amb un nou conductor del programa, en Sergio Rodríguez, que substitueix l’Albert Sánchez Carmona. Però no patiu, l’Albert continuarà amb nosaltres des de la distància amb una secció setmanal dins del programa!

I com que aquesta setmana comencem nou viatge, què millor que fer-ho parlant d’en Marco Polo i del seu viatge llarg i meravellós cap a l’extrem orient? Amb menys de vint anys, aquest jove venecià va viatjar cap a la cort del gran Khan, a la Xina i allà es va quedar durant més de dues dècades, treballant al seu servei. Nosaltres no arribarem a tant, eh! Però segur que durant aquesta temporada també visitarem espais exòtics, remots i desconeguts. Ens acompanyeu?

Cresques

Per la seva banda, Marco Polo, que ja veurem si era un simple comerciant o anava a la Xina amb alguna altra cosa en ment, va escriure – o li van escriure, més aviat – “El llibre de les meravelles”, en el que narrà tot allò que va veure i escoltar durant el seu viatge i que ja us podeu imaginar, va tenir anècdotes per a tots els gustos (si ja costa aguantar als amics que se’n van una setmaneta a l’India i tornen carregats de fotos, imagineu el que va ser la tornada dels Polo a Venècia…).

Com veieu, un tema que ens tindrà ben entretinguts en aquest inici de temporada i del qual esperem que us poguem donar una visió de conjunt i donar-vos resposta a tots els interrogants que vagin sorgint sobre el personatge i el seu viatge.

Benvinguts a les Portes de Troia!

Les recomanacions que hem fet sobre Marco Polo al final del programa han estat:

HEERS, Jacques, Marco Polo. Salvat, 2004.

CALVINO, Italo, Les ciutats invisibles. LaButxaca, 2012, o Las ciudades invisibles. Siruela, 2015

MONTES, Graciela y WOLF, Ema, El turno del Escriba, Alfaguara, 2005.

 

Leave a Comment