351. Els grans pilots de la Primera Guerra Mundial

La primera guerra mundial va ser – en el seu moment – la guerra més gran de totes. Tant, que va ser  baptitzada com la “Gran Guerra” per la gent que hi va participar. Durant dècades, les guerres europees s’havien desenvolupat fora del continent: anglesos, francesos i alemanys esmolaren les eines de la guerra forjant – o intentant-ho – imperis colonials.

Però al 1914 la guerra esclatà a Europa. Una guerra que s’esperava ràpida i fulminant però que es va enquistar en una extenuant i interminable guerra de posicions. Una guerra en la que les noves tecnologies, sorgides de la segona revolució industrial, no van trigar a aparèixer i canviar de manera radical els camps de batalla.

Pilots de la primera guerra mundial

Una d’aquestes novetats tecnològiques va ser l’aviació. En pocs anys va passar de ser una excentricitat a ser una peça clau de les estratègies militars. I, el procés, va donar temps a l’aparició de veritables estrelles mediàtiques: els asos de l’aviació: els pilots més famosos de la història, aquells que, en duels singulars, es jugaven la vida a cara o creu en rudimentaris aparells voladors.

Leave a Comment