347. L’intent d’assassinat contra Ferran el Catòlic

Pocs mesos després de la Conquesta de Granada i de l’expulsió dels jueus, la Corona d’Aragó passava per un moment convuls arran dels recents esdeveniments del Conflicte Remença i de la Guerra Civil Catalana. A  més a més, si fixem la nostra mirada a Barcelona, dues faccions es disputaven el control del Consell de Cent.

Enmig d’aquest caldo de cultiu, va tenir lloc un episodi històric trencador: el dia 7 de desembre de l’any 1492, va tenir lloc un intent de regicidi contra la figura de Ferran el Catòlic, rei d’Aragó.

Intent d'assassinat de Ferran el Catòlic 1492 miniatura

Avui, A les Portes de Troia, ens disposem a repassar els esdeveniments que van tenir lloc entre els dies 7 i 12 de desembre de l’any 1492: Amb quines fonts ens podem acostar a aquest crim? Què va passar exactament? Qui era el regicida? Per quins motius volia assassinar el rei? Quin càstig se li va imposar?

Al programa d’avui mirarem de donar resposta a aquestes preguntes i de situar l’intent d’assassinat en el context de l’època.

Leave a Comment