324. La batalla d’Azincourt (1415)

La batalla d’Azincourt del 1415 és un dels grans enfrontaments armats, com Crécy i Poitiers, que va marcar la guerra dels Cent Anys: un conflicte a cavall dels segles XIV i XV que va enfrontar les corones anglesa i francesa.

Amb una enorme presència en l’imaginari anglès, la batalla és especial per diferents motius: van participar-hi més de 30.000 efectius i  es va evidenciar la superació de la noblesa, vestida de ferro i muntada en grans cavalls, per part d’arquers professionals de classes socials molt inferiors. A més, a diferència de moltes altres batalles, és un enfrontament que ha quedat especialment ben documentat i sabem molt bé què va passar en cada moment.

batalla d'agincourt arquers

Aprofitant aquest gran coneixement, intentarem donar un punt de vista més precís del camp de batalla: quant pesaven les armadures dels homes d’armes? A quina velocitat es feia una càrrega de cavalleria? Quantes fletxes disparaven els arquers anglesos? Com es vivia el combat cos a cos a la primera línia? Què motivava als guerrers a seguir combatent?

 

Leave a Comment