318. L’Equador de Rafael Correa

Com tots els països d’Amèrica Llatina, Equador també sorgeix després del trencament amb la metròpoli, la monarquia hispànica. La construcció del país i la seva evolució ve marcada per la inestabilitat política i la dificultat de consolidar avenços en drets i llibertats. A partir del segle XX i, amb fenòmens polítics com el velasquisme, Equador comença a consolidar-se, sempre amb dues tendències més o menys enfrontades: reforçar l’economia interior i l’empoderament popular o les polítiques liberals al servei dels grans poders econòmics. Tot sota l’atenta mirada dels Estats Units, sempre recelosos de deixar anar lliurement el seu “pati del darrere”.

Rafael Correa

Després d’un període convuls a finals de segle XX i principis del segle XXI, un nou lideratge sorgeix. Rafael Correa amb el Movimento Revolución Ciudadana, alineat amb les corrents del Socialisme del segle XXI que, en aquell moment, governen a Cuba, Veneçuela i Bolívia, entre d’altres.

Aquesta setmana, A les Portes de Troia, repassarem la història del país per arribar al fenomen Correa i farem un tastet d’actualitat amb la situació de ‘Equador i d’Amèrica Llatina.

Leave a Comment