313. Història de la Universitat de Cervera

Al bell mig de Catalunya, a una ciutat petita i d’ambient bàsicament rural, l’any 1717 es funda la Universitat de Cervera. Filla de la Guerra de Successió Espanyola i afavorida per Felip V, la universitat restaria operativa fins l’any 1842. De fet, durant alguns anys d’aquest període va arribar a ser l’única universitat del Principat.

Universitat de cervera

Aquest cas tan pròxim ens permetrà conèixer molts aspectes del món universitari europeu del segle XVIII però, sobretot, ens endinsarem en el seu cas més concret i paradigmàtic.Quines opinions ha despertat la universitat en la historiografia? Com va ser el seu origen? Quins estudis s’hi impartien? Com era una classe? Com s’organitzava i funcionava la universitat? On s’allotjven els estudiants? I, fins i tot, què menjaven?

Avui, a les portes de Troia, mirarem de respondre aquestes qüestions des del centre de Catalunya.

Leave a Comment