306. Melusina i la papessa Joana

L’Occident medieval destaca per tota la seva creació literària al voltant de llegendes, animals, herois i objectes sobrenaturals: les espases Excàlibur i Tizona, en Merlí, el Sant Greal, els dracs, els unicorns, les serps… Elements que omplen la mentalitat de la població del moment.No obstant això, uns altres personatges tindran un ampli espai en la mentalitat medieval europea: les dones.

Melusina i la papessa Joana

Sigui versemblant, real o sobrenatural, la figura simbòlica femenina és imprescindible per comprendre la manera de pensar i les relacions socials de l’Edat mitjana.

Avui ens disposem a analitzar dues dones molt presents en l’imaginari medieval europeu: Melusina i la papessa Joana. Qui, i què, van ser aquests dos personatges? Quin impacte van tenir en les mentalitats de l’època? Com els recordem des de l’actualitat?

Leave a Comment