305. La batalla del riu Cefis

Després de la coneguda “Venjança Catalana”, els almogàvers van entrar a formar part de les trifulgues polítiques dels principats llatins d’inicis del segle XIV. A la península dels Balcans, en territori hostil, l’any 1311 els almogàvers van obtenir la seva última gran victòria en la Batalla del riu Cefis.

Almogàver matant un cavaller francès

La tropa mercenària es va enfrontar a la flor innata de la cavalleria francesa a les portes d’Atenes i en va sortir victoriosa. Després d’aquesta batalla, els almogàvers s’ensenyoriran d’Atenes donant lloc als territoris aragonesos en terres gregues: els ducats d’Atenes i Neopàtria.

Què va impulsar als almogàvers a enfrontar-se als francesos en una regió tan llunyana? Quines van ser les claus de la batalla? Com va quedar modificada Grècia després del fet bèl·lic?

Leave a Comment