300. La llarga ombra de les Termòpiles

Pocs moments de la història han quedat tan fixats a l’imaginari occidental com la lluita acarnissada de les ciutats gregues d’Atenes i Esparta contra l’hegemonia persa. Les guerres mèdiques i els seus escenaris, ja fossin les planes de Marató i Platea, les aigües de Salamina o l’estret pas de muntanya de les Termòpiles formen part de l’itinerari fundacional de la cultura occidental.

300 programes d'A les portes de Troia

Aquesta setmana, amb motiu del programa 300 de les Portes de Troia, volem revisitar alguns d’aquests escenaris. 300 programes, com 300 eren els espartans que, sota les ordres de Leònides, rei d’Esparta, van presentar batalla durant dies a l’inconmensurable exèrcit de Xerxes, el Rei de Reis, senyor de l’imperi més gran conegut per la Humanitat fins llavors.

1 Comment

  1. Pingback: A les portes de Troia – Mīrābile Dictū

Leave a Comment