295. Memòria i vinyetes: la memòria història a través del còmic

El segle XX ens ha deixat moltes coses; entre elles l’aparició o consolidació de nous llenguatges visuals i audiovisuals: l’auge del cinema i la revolució en el món de les sèries de televisió i les plataformes digitals, però també d’altres, com la indústria del videojoc.

Memoria i vinyetes

Al programa d’aquesta setmana ens centrarem en un d’aquests nous llenguatges visuals: el del còmic, fonamental per entendre la cultura pop, i que ha creat una sèrie de poderoses icones. Concretament, analitzarem les possibilitats d’aquestes narracions visuals per apropar-nos a diferents moments històrics i a la memòria dels mateixos. Així, veurem, a través de diferents obres, propostes al voltant de la guerra civil, el franquisme i la transició.

Leave a Comment