288. Barcelona i l’aigua

La relació de Barcelona amb l’aigua és fonamental per entendre la història de la ciutat. Des dels seus orígens i al llarg de 2000 anys els barcelonins i barcelonines han obtingut aigua provinent dels rius Besòs, Llobregat i Ter, de les fonts de Collserola i dels turons de la ciutats, i a través de fonts, pous, rieres i torrents.

Aquesta relació no només ens ajuda a entendre la història de la ciutat, el seu creixement, i com nosaltres, encara avui, rebem aigua a casa. També ens ha deixat moltes petjades a Barcelona a través del nomenclàtor dels carrers i del patrimoni arquitectònic.

rec-comtal_5_570x340

Són espais la majoria dels quals s’allunyen dels circuits turístics, que poden ser més o menys coneguts pels barcelonins i barcelonines, i segurament desconeguts pels qui no viuen a la ciutat. Tots ells poden ser l’excusa per alguna excursió, visita lliure o visita guiada, alguna idea per a visitar quelcom diferent de Barcelona.

Benvinguts a una excursió per la història de l’aigua de Barcelona, benvinguts a les portes de Troia!

Leave a Comment