287. Història de les borratxeres (II)

Al llarg dels darrers segles s’ha definit a l’ésser humà de moltes maneres. Que si creació divina, que si descendent dels micos, que si animal pensant, animal social, animal artesà o, fins i tot, animal lúdic. Sigui quina sigui la forma que triem, ja sigui sàpiens, faber, economicus o ludens el cert és que un dels companys de viatge més persistents de les societats humanes han estat les begudes alcohòliques. Ja fos la cervesa, el vi o les begudes destilades, la producció i consum de begudes alcohòliques ha estat un dels trets definitoris de les cultures humanes.

Cervesa antiga roma

Aquesta setmana continuarem el nostre viatge per la història del consum d’alcohol. Veurem com, quan i quant es bevia a l’antiga Roma o com es consumia l’alcohol al llarg de l’edat mitjana.

 

Leave a Comment