286. Història de les borratxeres (I)

Al llarg dels darrers segles s’ha definit a l’ésser humà de moltes maneres. Que si creació divina, que si descendent dels micos, que si animal pensant, animal social, animal artesà o, fins i tot, animal lúdic. Sigui quina sigui la forma que triem, ja sigui sapiens, faber, economicus o ludens el cert és que un dels companys de viatge més persistents de les societats humanes han estat les begudes alcohòliques. Ja fos la cervesa, el vi o les begudes destilades, la producció i consum de begudes alcohòliques ha estat un dels trets definitoris de les cultures humanes al llarg de la Història.

Cervesa a l'antiga sumèria

Aquesta setmana ens endinsarem en el fascinant món de l’ús de l’alcohol i el seu consum al llarg de l’antiguitat. Com bevien els sumeris? I els egipcis? Per què els grecs bevien vi i no cervesa? Això i molt més al programa d’avui.

Leave a Comment