284. Autarquia a Espanya (1939-1951)

La concepció autàrquica que van posar en pràctica les autoritats franquistes entre 1939 i 1951 implicava subordinar l’economia als objectius polítics d’una pretesa independència econòmica i el nacionalisme espanyol. Així doncs, la autosuficiència econòmica, basada en la utilització dels recursos nacionals, tenia com a finalitat última garantir la independència política blindant-se de la ingerència del capital estranger. La opció econòmica escollida pel règim de Franco va significar el replegament de l’economia espanyola sobre sí mateixa, fet que va comportar conseqüències molt greus per al país.

Cartilla de racionament autarquia

Aquesta setmana, A les Portes de Troia, parlarem de l’autarquia, el règim econòmic escollit pel règim franquista. Què va ser? Com va afectar a l’estructura econòmica del país? Quines conseqüències va tenir per a la població?

Leave a Comment