279. La batalla de Sentinum (295 aC)

Avui parlarem de la tercera batalla de Sentinum, que va ser la principal batalla que va tenir lloc durant la tercera guerra Samnita, al segle III a.C., en el marc de la lluita per la dominació de la península itàlica, on finalment Roma va aconseguir derrotar els samnites.

batalla de sentinum

L’efrontament va succeir al mes d’abril a prop de l’actual Sassoferrato, a territori dels umbres, al nord de Roma en direcció al mar Adriàtic. Hi van combatre prop de 80.000 homes entre els dos bàndols, uns exèrcits que fins aquell moment encara no sabien
vist a cap batalla a Itàlia.

Els romans van sortir victoriosos a costa d’una sèrie de sacrificis i en inferioritat de condicions, però la guerra encara va continuar durant 5 anys més. Malgrat tot, els samnites i els seus aliats no van tornar-se a aliar contra Roma i aquesta va acabar guanyant.

Leave a Comment