277. La Bolívia d’Evo Morales

Dies després de guanyar les eleccions a Bolívia, convertint-se així en el primer president indígena, Evo Morales va visitar Espanya i es va reunir amb el president Zapatero. Era gener de 2006 i el president electe de Bolívia va arribar a Espanya després d’un viatge llampec a Veneçuela per donar suport a Hugo Chávez i a Fidel Castro.

Evo Morales

D’aquella trobada els mitjans van parlar més del jersei típicament indígena que portava posat Morales que del canvi de rumb del país, evidenciant, com a mínim, les actituds de la inèrcia colonialista i paternalista de l’antiga metròpoli. Amb el pas dels anys i del desplegament de la política de recuperació de la sobirania real de Bolívia, Evo Morales ha aparegut a la premsa sempre que les seves polítiques econòmiques han parlat de la recuperació dels recursos naturals i la nacionalització de sectors estratègics… Fa pocs mesos, el govern d’Evo Morales va patir un cop d’estat i va ser desplaçat del govern.

Avui A les portes de Troia parlarem de la història recent de Bolívia, centrant-nos en el mandat de 14 anys d’un personatge amb molt pes polític com Evo Morales i el moviment polític que representa.

Leave a Comment