269. Cinc dones del segle IV cristià

Quan pensem en la implantació del cristianisme dins l’Imperi Romà acostumem a pensar que és un assumpte d’homes. Pel nostre imaginari desfilen emperadors, bisbes, Pares de l’Església i homes de Fe que marxen sobre un decorat de cartó-pedra al ritme de batalles, concilis i persecucions religioses. Moldejada la seva estructura i organigrama sobre la base de l’administració romana, percebem l’Església inicial com principalment masculina i se’ns oblida el paper cabdal que algunes dones tingueren en la conformació d’aspectes fonamentals de la nova religió, com poden ser el paper de Terra Santa, el sentit del pelegrinatge o la traducció de la Bíblia.

Pelegrinatge d'Egeria

Aquesta setmana, a través d’aquesta petita finestra al segle IV cristià, intentarem parlar d’elles.

Leave a Comment