268. La batalla dels Plans del Bagradas (255 a. C.)

Avui recordarem la batalla dels plans del Bagradas, una batalla central en el desenvolupament de la Primera Guerra Púnica, que va tenir lloc a l’actual Tunísia, a prop del riu Bagradas, avui anomenat Wadi Majardah, el principal riu de Tunísia.

Aquesta batalla, en principi, era la que havia de posar fi a la guerra que enfrontava a romans i cartaginesos des de feia 9 anys. La República de Roma i els seus aliats portaven avantatge des del principi d’aquesta guerra, tant que l’any 256 es van permetre desembarcar un exèrcit a l’Àfrica per amenaçar directament Cartago i acabar així la guerra.

Batalla de los llanos del Bagradas

En inferioritat absoluta i amb tots els pronòstics en contra dels cartaginesos, van ser sorprenentment els cartaginesos els qui van guanyar la batalla lliurada el mes de maig de 255 i van expulsar els romans d’Àfrica. La guerra, que s’havia d’acabar aquell dia, es va convertir en la més llarga i sagnant de l’antiguitat, durant fins a 23 anys.

 

Leave a Comment