267. Europa després de la Pesta Negra

A mitjans del segle XIV, Europa es va enfrontar a una crisi sanitària sense precedents. La  Pesta Negra, arribada des d’Àsia profunda a través de les xarxes comercials que unien banda i banda del món conegut, va colpejar Europa amb una virulencia esfereïdora. Gairebé de la nit al dia, els morts s’amuntegaven als carrers de les principals ciutats del continent i el pànic sanitari s’escampava arreu. Però com tota crisi, al final l’epidèmia va remetre i l’escenari després de la batalla va deixar un món nou.

Pesta Negra a Europa

Aquesta setmana repassarem, precisament, els efectes que la Pesta va tenir a les societats medievals. A la ciutat, al camp, a les mentalitats o a la literatura, va deixar una petjada important en les relacions humanes de l’Europa de finals de l’edat mitjana.

Leave a Comment