265. Cors i pirateria al Mediterrani del segle XIV

Quan pensem en pirates viatgem al Carib i a l’època moderna. El cert, però, és que la pirateria al mediterrani serà una constant tant durant l’antiguitat com durant els segles medievals. A mesura que les xarxes comercials arreu del Mediterrani comencin a enfortir-se a partir del segles XII i XIII, la pirateria i els atacs marítims prendran una importància cabdal en la relació de forces de les diferents potències del moment. Així, els poders mediterranis no dubtaran en organitzar les seves pròpies xarxes de corsaris, per tal de defensar els seus interessos al mar i entorpir els dels seus competidors.

batalla-naval-medieval-1024x459

Aquesta setmana a les portes de Troia ens endinsarem en el fascinant món de la pirateria i el cors medievals, per tal d’entendre millor el seu funcionament.

Leave a Comment