264. Els pirates del Carib (s. XVI-XVII)

Si hi ha un fenomen que ha alimentat la literatura i el cinema és el de la pirateria. Durant els segles XVI i XVII al Carib, van aparèixer pràctiques piràtiques amb la voluntat de fer-se amb els botins que els vaixells de la monarquia hispànica portaven del Nou Món cap a Europa. Aquest saqueig de les riqueses del Nou Món del què tothom en parlava va ser aprofitat per diferents formes de pirateria, com ara les de bucaners i filibusters i més endavant amb el corsarisme.

morgan

Avui, A les portes de Troia, parlarem de com sorgeix aquest fenomen al mar de Carib, com eren els pirates i quines eren les seves normes, com serà l’evolució de les diferents formes de pirateria durant els segles XVI i XVII i coneixerem a alguns dels grans pirates de l’època com ara en Sir Henry Morgan.

Leave a Comment