245. La revolució cubana

La revolució cubana és un dels processos revolucionaris més inspiradors de la història. Ara bé, la seva història està plena d’entrebancs i, justament, és per la capacitat dels cubans de sobreposar-se als problemes que la revolució encapçalada per Fidel, Che, Camilo es converteix en un mirall en el qual es volen mirar molts processos emancipadors arreu del món.

revolucion cubana

En un país que a mitjans dels anys 50 es troba dirigit per la dictadura de Batista i la intervenció dels EUA, la revolució va significar un clar alliberament i l’arribada d’educació, sanitat i drets civils al conjunt de la població.

Avui coneixerem com es gesta l’arribada d’un grup de guerrillers comanats per Fidel al govern de l’illa de Cuba, quines polítiques implementarà la revolució i quin paper va jugar internacionalment, tot plegat per entendre l’enorme importància que té la revolució cubana en l’àmbit mundial.

Leave a Comment