239. Walter Scott i l’Ivanhoe

La novel·la històrica és un dels gèneres amb més lectors avui en dia. Sigui quina sigui l’època on transcorre l’acció ens agrada reconèixer en la trama els elements definitoris del passat: l’aparició de grans personatges, la relació amb els fets històrics, el to de la vida quotidiana del període… La novel·la històrica, però, és un gènere relativament modern, que enguany compleix “només” dos segles.

Ivanhoe - Walter Scott

Sir Walter Scott va ser l’escriptor que podem considerar el pare de la novel·la històrica. Ben significativament, també, el podem considerar el primer escriptor professional de la història, en el sentit modern que donem al concepte. Les seves obres van ser aclamades, pagades i consumides amb gust per generacions de lectors.

D’entre les seves obres, destaca l’Ivanhoe, la història d’un cavaller de finals del segle XII, en l’època de Ricard Cor de Lleó. Amb aquesta novel·la, Walter Scott va fixar algunes de les imatges més icòniques de la nostra representació romàntica de l’Edat Mitjana.

Leave a Comment