236. Neus Català

Neus Català va néixer el 1915 a Guiamets, al Priorat, i ens va deixar fa uns mesos, el passat 13 d’abril de 2019. El seu testimoni va ser un altre més a afegir als milers i milers als qui la Guerra d’Espanya els va enfrontar a la barbàrie feixista, canviant el rumb del que seria per sempre la seva vida i la dels seus descendents. La Neus, que volia ser infermera i actriu, va decidir plantar cara amb la trinxera que oferia el PSUC i va acabar creuant la frontera amb més d’un centenar de nens i nenes orfes. Quan esclata la Segona Guerra Mundial i França és ocupada pels nazis, la Neus va ser capturada i enviada a l’horror dels camps de la mort, a Ravensbrück i després al camp de treball de Holleischein.

Avui A les Portes de Troia parlarem d’una vida en majúscules, la vida de Neus Català.

neus-catala-una-imagen-2013-sosteniendo-retrato-prisionera-1414488872477

Leave a Comment