232. Especial Joc de Trons (I)

“Joc de Trons” ha estat un dels fenòmens mediàtics dels darrers anys. Durant vuit temporades i una setantena d’episodis, la història al voltant de qui s’asseuria al tron de ferro ha captivat a milions d’espectadors, tal i com la – per ara – inclonclusa sèrie de llibres en els que s’inspira ha fet també amb milions de lectures.

Comparativa de Trons de Ferro - Joc de Trons

Un cop acabada la sèrie, ha arribat el moment de fer balanç. Per què fer-ho en un programa d’història? Doncs perquè la sèrie, a banda d’ambientar-se en un univers fictici d’inspiració medieval, ha posat sobre la taula personatges, escenaris i conflictes que beuen directament de personatges, escenaris i successos històrics sobre els que, escriptor i guionistes, han fet la seva reinterpretació personal.

Al llarg d’un programa especial en dos parts, posarem sobre la taula algunes reflexions sobre el decurs de la sèrie.

Leave a Comment